Data huvudvärk

Huvudvärk vid datorn? Data huvudvärk!

Data huvudvärkFår du ofta huvudvärk när du sitter vid datorn, trots att du har glasögon, så finns det flera förklaringar, men det vanligaste felet är att du har fel styrka på dina glasögon för dator. Läs mer om hur du räknar ut din styrka på Terminal eller Dator glasögon

Läsglasögon – Data huvudvärk

Använder du läsglasögon till vardags och har samma glasögon när du sitter vid datorn så har du för starka glasögon. Upplösning på en tryckt text skiljer sig från texten på en datorskärm och att avståndet är längre bort. Har du läsglasögon blir förstärkningen fel och du upplever obehag, effekten blir att du skjuter skärmen längre ifrån Dig eller flyttar stolen längre ifrån. Oavsett kommer du att få huvudvärk efter en tids sittande eller känner flimmer, ögon som tårar och synskärpa som ändrar sig hela tiden, du ser mindre tydligt efter ett tag.

Hur du räknar ut Terminalstyrka om du har Läsglasögon
Höger öga Vänster öga
Sfär Cyl Axel Add Pd  Sfär Cyl Axel Add Pd
 +2,25 -0,50  45  +2,00  32  +1,75  -0,75  160  +2,00  32 
           –Terminal Styrka= Sfär + (Add/2) vilket ger följande värde
+3,25  -0,50  45     32   +2,75  -0,75  160 

Avståndsglasögon – Data huvudvärk

Även om du bara har glasögon för avstånd (närsynt) och inte behöver läsglasögon i normala fall, så får du problem vid en dator, även här är dina avståndsglas för starka oftast.
Tar du av Dig dina glasögon när du skall läsa, har du ett synfel som är mer än -1,00. Då skjuter du upp glasögon i pannan när du skall läsa. Nu är avståndsglas optimerade för avstånd längre bort än 3 meter så din focus blir även här för stark och du behöver något svagare glasögon för Datorn. Beroende på dina synskärpa så blir effekten Data huvudvärk annorlunda mot om du använder Läsglasögon, processen blir lite mer utdragen. Du ser sannolikt lite svarta prickar som flyter fram i ditt synfält, din synskärpa ändrar sig hela tiden och med tiden utvecklar du olustkänsla även här. Det betyder många gånger att du har ett behov att förstärka din läsdel, om än väldigt lite, men effekten vid Dator blir dubbelt så stor. Nedan ett exempel hur det kan se ut

Hur du räknar ut Terminalstyrka vid Avståndsglas (Närsynt)
Höger öga Vänster öga
Sfär Cyl Axel Add Pd  Sfär Cyl Axel Add Pd
 -2,25 -0,50  45  +1,00  32  -2,00  -0,75  160  +1,00  32 
           –Terminal Styrka= Sfär + (Add/2) vilket ger följande värde
-1,75  -0,50  45     32   -1,50 -0,75  160 

Data huvudvärk, Data huvudvärk, Data huvudvärk, Data huvudvärk, Data huvudvärk, Data huvudvärk

Terminal glasögon – räkna ut din styrka

Terminal glasögon - räkna ut din styrkaHur räknar jag ut styrka – Terminal glasögon

Får du ofta huvudvärk vid dator så har du antingen fel styrka på dina glasögon eller behöver Terminal glasögon, läs mer om hur huvudvärken. I princip är det ganska enkelt att räkna ut sin styrka på Terminal glasögon, något du kan göra själv. Sedan kan du behöva anpassa glasögonen för övriga uppgifter, men det är en annan sak, för Terminal Glasögon gäller följande regel, ADD/2+Sfär=Terminalstyrka, som bilden nedan visar.

Terminal glasögon - räkna ut din styrka

För läsglasögon adderar du värdet på Sfär och ADD vilket innebär att det i exemplet ovan betyder att du behöver +3,00 i styrka för läsglasögon. För avståndsglas behöver du +1,00 enligt samma recept på bilden ovan.

Terminal glasögon på ett enkelt sätt

Detta är en förenklad modell av hur du tar fram styrka på vilken styrka dina Terminal glasögon skall ha. Det finns andra faktorer som spelar in som exempelvis storlek på skärm, avstånd till skärm, belysning, fönster etc för att du skall uppnå optimala Terminalglasögon, denna formell fungerar i 95% av alla situationer

Terminal glasögon med progressiva glas

Du kan tillhöra den kategorin människor som behöver glasögon för såväl läsa och avstånd, du kanske sitter mycket i möten och konferenser, då kan ett par Rums progressiva glasögon vara mer behagligt. Notera att standard progressiva glasögon har en ganska liten läsdel och lämpar sig sällan för just dator- eller terminalarbete, välj de hellre FriForm där du får en 30% större läsdel, glöm då inte att anpassa läsdelen för Terminal, skickar du in ett recept utan att de noterat detta, så får du för starka glasögon för Terminal.

Terminal glasögon – helt gratis

Många har ju uppgraderat sina glasögon till starkare glasögon och då kan de gamla vara ett utmärkt alternativ för just dator eller terminal, prova om det fungerar för Dig. Då får du ju ett par Terminal glasögon gratis. Problemet kan vara att focusen på dina gamla glasögon om det är läsglasögon inte fungerar för dator eller terminal, då avståndet för pupillerna ofta är något mindre än för avståndsglasögon

Dela denna artikel om du tycker att den hjälpte Dig

Beställa Terminal glasögon på nätet

Att beställa Terminal glasögon på nätet kan ibland vara svårt då det inte finns det alternativet, men det gör det. Välj läsglasögon som alternativ och anpassa ditt recept enligt mallen ovan på bilden. Mata in dessa värden. Om ditt recept har pupill avstånd för läsning (PD nära) ange inte detta värde då får du ett par svaga läsglasögon, utan ange ditt vanliga PD värde, det högre PD värdet som finns angivet på ditt recept.

Det innebär att du köper ett par enkel slipade läsglasögon som fungerar utmärkt som Terminal glasögon och enkelslipade läsglasögon kostar inte mycket, vi säljer dem från 399 kr i vår eButik.

Terminal glasögon, Terminal glasögon, Terminal glasögon, Terminal glasögon, Terminal glasögon, Terminal glasögon, Terminal glasögon

Glasögon i Julklapp

glasögon i julklapp

Ge bort glasögon i julklapp

Köp ett presentkort på kompletta glasögon och ge bort i Julklapp eller redan innan Jul. Den som får presentkortet besöker oss i Solna och gör en synundersökning och provar bågar. (Innan 10 december för garanterad leverans till Julafton). Givetvis gäller presentkortet efter Jul också. När det är klart skickas Glasögonen till mottagaren, fakturan kommer till dig som givare

Vi sköter glasögon i julklapp

Vi skickar en inbjudan till mottagaren i form av ett julkort, adresserat från Dig, att de skall komma på en synundersökning och prova bågar hos oss på Quicksy i Solna. Har de inte möjlighet att besöka oss, måste de göra en synundersökning hos en optiker och skicka oss ett recept, (denna synundersökning ingår inte). sedan kan de välja bågar från vår eButik och använda Kampanjkoden som står på presentkortet för att köpa glasögon.

Glasögon i Julklapp med prisgaranti

Inga överraskningar för Dig som givare. Vi garanterar mottagaren kompletta glasögon, leverans före Julafton vid beställning senast 10 december.

Beställ Glasögon i Julklapp

Klicka på Presentkorten nedan, välj alternativ så sköter vi resten. är du osäker så ring oss på 08-42864219

Nöjda kunder -Kvalitet Garanti

Glasögon billigt med 100% kvalitet garanti

kvalitet garanti

Garantin gäller under 30 dagar från det du erhållit glasögonen i din hand, givetvis har du 12 månaders garanti på produkten, men 100% pengarna tillbaka om du inte är nöjd med dina glasögon efter att du provat dem i 30 dagar. Säkrare än så kan du inte köpa glasögon

Utökad Garanti – 100% kvalitet garanti

Alla produkter som säljs till konsumenter har enligt lagen garanti enligt konsumentköplagen och det tycker vi är bra, vi tycker att du skall ha en funktions garanti också som vi kalla kvalitet garanti. fungerar inte dina glasögon så fyller de ingen funktion. Välkommen in i eButiken eller besök oss i Solna

 

 

 

 kvalitet garanti glasögon, kvalitet garanti glasögon, kvalitet garanti glasögon

Bra glasögon billigt!

Inga konstigheter -Bara bra glasögon billigt!

glasögon billigt

Vi har egentligen bara ett budskap och det är att vi säljer bra glasögon billigt. Visst skriver vi billiga glasögon men det är ingen konstigheter egentligen utan vi säljer bara bra glasögon billigt, då blir de ju billiga glasögon vilket kan ge fel associationer.

Bra kvalité på glasögon billigt

Vi tillverkar mycket av våra glasögon direkt hos oss och har det senaste i digitala 3D maskiner som anpassar dina glas till valda bågar, därav kan vi även erbjuda express service eller glasögon 1 timma.

Vi har även tillgång till de största och modernaste lab som finns i anslutning till fabrikerna där bågar och glas tillverkas, vilket innebär att vi kan korrigera även komplicerade synfel till bråkdelen det kostar, när de skickas till speciallaboratorier i Tyskland.

Find us with your smartphoneVi finns i Solna med glasögon billigt

En del i vår affärsidé är att reducera kostnader, därav ligger vi där vi ligger, lite undanskymt i en källare, inte i dyra lokaler i centrumläge utan billiga lokaler i närförort. Vi säljer ju mest på nätet och behöver inte ligga centralt och för dem som besöker oss, är priset och en kostnadsfri synundersökning det som lockar, då gör det inte så mycket att vi ligger där vi ligger.

Bra glasögon billigt, Bra glasögon billigt, Bra glasögon billigt, Bra glasögon billigt, Bra glasögon billigt

Personligt Present tips

Ett Present tips som uppskattas

Present tipsAtt köpa present till en jubilar är aldrig enkelt, många viljor kan vara inblandade. En mer personlig present än ett par slipade glasögon finns inte. Problemet har varit att kostnaden inte har kunnat fastställas. Nu har vi ändrat detta och lanserat ett presentkort med ”all inclusive”. Kompletta Glasögon, inklusive synundersökning, frakt, fodral och putsduk.

Personligt Present tips

Detta Present tips kan vara värt upp till 10.000 kr för jubilaren kr, eller ännu mer. Givaren betalar inte mer än 599-899 kr och det är ett Present tips som garanterat uppskattas. Om det nu är en 50-åring som skall firas eller som julklapp till någon man tycker om, så är det en garanterat uppskattad present.

Inga överraskningar med Present tips

Det uppstår inga överraskningar vi levererar kompletta glasögon motsvarande det du betalt för och mottagaren får ett par kompletta glasögon, inga konstigheter. Kan mottagaren besöka oss i Solna bjuder vi även på synundersökningen (värde 350 kr).

Mottagaren väljer valfri båge från vår eButik eller besöker oss i Solna för att prova ut ett par personliga bågar

Present tips värde upptill 10.000 kr

Från 599 kr, mer kostar inte en mycket personlig present. Värdet kan motsvara Glasögon för 1000-tals kronor hos andra företag och vi garanterar uppskattningen hos mottagaren som ser framtiden i ett helt annat ljus

 

Present tips, Present tips, Present tips, Present tips, Present tips, Present tips

Vinn glasögon! Din tur?

 

Vi behöver din E-post för lotteriet

  • Vi hatar Spam och kommer inte att överlåta din epost adress till annan part

Vinn glasögon – eller en synundersökning!

Vinn glasögonDet räcker med att du registrerar din epost-adress så deltar du automatiskt i utlottningen som vi kör varje vecka. Veckans 10 finalister kontaktas per epost där alla finalister erhåller en gratis synundersökning (hos oss i Solna). Först in med ett recept av veckans finalister vinner ett par glasögon.

Vinn glasögon – registrera ditt recept

Ladda upp ditt recept från datorn och skicka in det så är du automatiskt med i lotteriet, du kanske inte begärt ut ditt recept från optikern då tycker vi att du gör det, läs mer om vad som gäller >>, Du kan även faxa in det på 08-428 640 95 eller via posten på adress Quicksy, Aspstigen 5 nb, 16934 Solna märk kuvertet ”Lotteri”. Kontakta oss om du vill ha hjälp med en synundersökning på 08-428 642 19.

 

Ladda upp ditt recept

Du kan även faxa på 08-428640 95 eller epost info@quicksy.se
  • Accepterade filtyper: tif, jpg, gif, png, pdf, doc, xls.
    Om du har ditt recept sparat på din dator kan du ladda upp det här

 Vinn glasögon – kostnadsfritt och hemskickat

Vinn glasögonVinn glasögonVinn glasögon, Vinn glasögon, Vinn glasögon, Vinn glasögon

Glasögon 1 timma – Eyewear 1 hour

Express Service – Glasögon 1 timma

Utan att det kostar skjortan. expressglasögon under 1000 kr, garanterat. De flesta optiker skickar iväg din beställning till ett centralt labb för just den kedja de tillhör det tar allt från 5 – 21 dagar. Vi på Quicksy har den utrustning hos oss och kan slipa in och anpassa linserna till just dina bågar medan du väntar, det kallar vi Express service eller Glasögon 1 timma.

Glasögon 1 timma eller 14 dagar

Normalt sätt har vi alltid standard linser hemma så att vi kan hjälpa Dig inom en timma i annat fall måste vi beställa linserna och då tar det upp till 24-timmar att få dina glasögon. Vi slutbesiktar alla våra glasögon en sista gång innan kunden får dem. Oavsett om du behöver Glasögon 1 timma service eller kan vänta några dagar gäller våra Billiga priser i alla lägen. Vid express service kan en extra avgift tas ut.

För många recept rekommenderar vi anpassade högbrytande eller specialslipade glas och där skickar vi iväg dem till ett större laboratorium och då kan det ta mellan 5-10 dagar innan vi får dina glasögon, alltid till samma lågpris som vi har på våra produkter.

Glasögon 1 timma eller Billiga glasögon

Glasögon 1 timmaOavsett om du behöver Glasögon snabbt, du kan ha glömt dina glasögon, de har gått sönder eller du kanske är nyopererad så garanterar vi snabb service till marknadens bästa pris

 

 

Glasögon 1 timma – hitta oss i Solna

 

Bifoga ditt glasögonrecept

Har du möjlighet kan du bifoga ditt glasögon recept nedan. annars skickar du in det med epost till info@quicksy.se, via fax: 08-42864095, eller per post till Quicksy, Aspstigen 5, 16934 Solna, Sverige. D
  • Accepterade filtyper: tif, jpg, gif, png, pdf, doc, xls.
    Om du har ditt recept sparat på din dator kan du ladda upp det här
  • (10 siffror)

 In english please!

Making your glasses: Our one hour service

Often opticians will need to send your glasses away to be manufactured, but at quicksy we have a lab in our store. This means for most prescriptions we are often able to make your glasses within the hour.

Usually we would only cut, edge and fit the lens to your chosen frames and then verify the correct alignment of the lenses in your frame.

A final inspection guarantees that your finished glasses meet our stringent quality criteria.

Find us with your smartphoneFor many prescriptions we recommend a high performance thin and light lens to match your vision and lifestyle needs – which may require more specialist manufacturing than available in-store. This means we have the lenses made in a central facility but still ensure a fast turn around, usually within 7-10 days. 

We’re located in Solna, Stockholm Area and can be at your service 24/7. Find us >>

 

Glasögon 1 timma, glasögon 1 timma, glasögon 1 timma, glasögon 1 timma

Friform glasögon billigt

Friform glasögon billigt – betala inte för mycket!

Friform glasögon billigtFriform glasögon är en form av progressiva glasögon med en annan slipning som ger Dig ett bredare läsfält, tunnare glas och bättre synskärpa. Denna typ av glas är ofta väldigt dyra hos hos alla optiker, något billigare hos de nätbutiker som säljer dem, men ändock väldigt dyra. Det har vi ändrat på och säljer Friform glasögon billigt, förmodligen billigast i landet.

Med individuellt anpassade progressiva glasögon får du ett bättre seende, bredare läsdel med ca 30% vilket gör att du inte får en spalt effekt när du exempelvis läser en tidning eller bok, du ser hela uppslaget vilket är naturligt. Helt enkelt en naturligare upplevelse med Friform glasögon billigt

Bättre syn med Friform glasögon billigt

Vi kan erbjuda Friform glasögon billigt, från 888 kr för kompletta individuellt anpassade Friform progressiva glasögon. Gillar du oss på Facebook, ännu billigare (Facebook gäller t o m december 2012) från 755 kronor, där våra nätkonkurrenter ligger på priser runt 3000 kr och optikbutikerna över 7000 kr

Gör en bättre affär köp Friform glasögon billigt

Väljer du att köpa standard progressiva glasögon säljer vi även dem mycket billigare, från 699 kr och med Facebook rabatt från 595 kr. Kan du köpa Friform glasögon billigt eller standard progressiva glasögon billigare någon annanstans skall du absolut göra det. Sa vi att priset inklusive frakt, men så är det

Friform glasögon billigt, Friform glasögon billigt, Friform glasögon billigt, Friform glasögon billigt

Prispress Glasögon

Prispress Glasögon – fortsätter…

Vi hjälper till med Prispress Glasögon. Det senaste året har priserna sänkts med nästintill 50% på nätet, en stor del beror givetvis på konkurrenssituationen men även vi, små enskilda företag som genom direktkanaler kan erbjuda ytterligare Prispress på Glasögon.

Prispress Glasögon  – här för att stanna

Prispress GlasögonSmartare produktionsmetoder, billigare materialkostnader, kortare lagerhållning och ökade volymer i kombination med konkurrens ger billigare priser. Näthandeln har starkt bidragit till dagens fantastiska priser på glasögon. Den traditionella Optikhandeln minskar, optiker ansluter sig till de större kedjorna, kunderna är de stora vinnarna .

Billigare genom Prispress Glasögon

Den senaste tiden har alla företag inom näthandel av glasögon sänkt priserna markant, vi önskar tro att vi är en bidragande orsak till detta och lovar att fortsätta med det. Idag är vi billigast på progressiva glasögon och det skall vi fortsätta vara, så nu sänker vi priserna ännu mer på progressiva glasögon men även på bättre och tunnare glas till enkelslipade glasögon. Så nu kan du köpa ännu bättre glasögon till samma priser

Prispress Glasögon, Prispress Glasögon, Prispress Glasögon

Billiga glasögon online

Handla online få mer billigare – Billiga glasögon online

Billiga glasögon onlineBilliga glasögon online blir ännu billigare om du gillar oss på Facebook så får du 15% rabatt. Gå in på Facebook och klicka gilla

Billiga glasögon online – prova bågar

Vi skickar inte bågar för att prova, däremot är du välkommen till vår utställning i Solna för att prova. Då bjuder vi på en gratis syntest med vår syndator. Ta med ditt gamla recept eller gamla glasögon så berättar vi om det skett en förändring.

Varför så Billiga glasögon online?

Billiga glasögon online, betyder inte att kvalitén är sämre, vi har reducerat kostnaderna och genom stora inköp får vi givetvis billigare inköp. Vi köper det mesta av vårt material direkt från fabrikerna utan mellanhänder, vilket betyder att vi får bästa möjliga pris och undviker stora lagerkostnader. Detta i kombination med låg profil i medier som tidningar och TV där vi inte lägger stora summor kan vi erbjuda våra kunder mycket konkurrenskraftiga priser.

Billiga glasögon online,  Billiga glasögon online, Billiga glasögon online, Billiga glasögon online

Homeparty Glasögon

Samla ihop ett gäng, syjuntan eller arbetskamraterna så kommer vi till Er och visar upp våra bågar. Du kan inhämta smakråd från vänner, få råd av våra rådgivare. Glasögonen levereras direkt från fabrik hem till Dig till per post eller via bud.

Gratis Syntest

Gratis Syntest – På kontoret eller på Provningar

På våra Glasögon provningar utför vi numera alltid ett Gratis Syntest med vår Syndator. Testet ger mycket goda indikationer på din synstatus och om det föranleder till att du måste besöka optiker för en grundligt synundersökning. Detta syntest är gratis.

Boka en Glasögonprovning du med, fyll i formuläret längst ner

Glasögonprovning med Gratis Syntest!

gratis syntest

Gratis Syntest med Syndator!

En grundlig synundersökning hos legitimerad optiker rekommenderar vi alltid, då får du ett svar på hur din syn är och vad som behövs för att korrigera dessa. Med denna Synundersökning ger vi Dig 100% garanti på att dina glasögon blir korrekta.

Med ett Gratis Syntest som vi genomför vid våra provningar med hjälp av en Syndator, som professionellt kallas för Autorefracktometer, kan vi ge Dig en status på hur din syn ser ut. Denna status är sedan vägledande vid en grundlig synundersökning hos optiker. Som namnet indikerar är det ett test.

Ta med befintligt recept vid Gratis Syntest

Tar du med dig ditt recept kan vi direkt avgöra om du skall gå vidare med en grundlig synundersökning. Det är inte alltid synen förändrats, med en grundlig synundersökning får du svar på ögonens status och det skett förändringar såsom Gula Fläcken, Starr och hur din Hornhinna mår.

Med ålderna stagneras förändringarna i ögonen och det betyder att din syn kanske inte förändras längre, dock är det att rekommendera ett besök hos optiker regelbundet. Ta med Dig ditt senaste recept så vet vi mer i vår rådgivning till Dig och det hjälper oss vid Gratis Syntest.

 

Gratis Syntest, Gratis Syntest, Gratis Syntest, Gratis Syntest, Gratis Syntest

Terminalglasögon för alla

Glasögonprovning på företaget för Terminalglasögon

Om många på ett företag behöver Terminalglasögon kan vi besök arbetsplatsen för utprovning av bågar. Mäta in arbetsplatsen för instruktioner till optikerna som gör syntest, för vi kan inte utföra syntest vid dessa besök.

Detta medför mindre spilltid för företaget och allt kan koncentreras under ordinarie arbetstid med en glasögonprovning från Quicksy.

Vem behöver Terminalglasögon?

terminalglasögon

Terminalglasögon

Alla som arbetar mer än 1 timma om dagen vid en terminal, dator eller kassamaskin kan behöva Terminalglasögon. Du behöver inte ens ha ett synfel för att det kan kännas obehaglig eller medföra huvudvärk. Oftast har man dock ett behov av läsglasögon när man jobbar med terminaler, datorer, bildskärmar i alla dess former. Skillnaden mellan Terminalglasögon och vanliga glasögon är att avståndet för Terminalglasögon kontra läsglasögon är lite längre.

Detta avstånd är viktigt att ta med till sin optiker när de gör en syntest, då kan de göra en test där just terminalavståndet beräknas in i värderna.

Ibland behöver man komplettera även avståndsseendet, d v s ha progressiva glasögon. Då heter det Terminal progressiva glasögon, dä läsdelen är något större på glasögonen än vanliga progressiva glasögon, där läsdelen oftast är något mindre.

Varför Terminalglasögon med antireflex?

Många sitter så på arbetet att de kan bli bländade antingen av solljus eller belysning. Grannfastighetens glasfasad eller vattenblänk från sjön utanför kontoret kan ställa till det. Då är det bra att komplettera sina linser med antireflex linser som mildrar effekterna. För solljuset kan man ofta inte förändra.

Terminalglasögon är avdragsgilla

Terminalglasögon är avdragsgilla för företaget. Som anställd har man rätt till Terminalglasögon om man arbetar vid en bildskärm mer än en timma om dagen. Quicksy kan erbjuda väldigt förmånliga företagsavtal gällande Terminalglasögon.

Progressiva Glasögon

Progressiva glasögon från 699 kr

progressiva glasögon

Progressiva glasögon

Du kan köpa progressiva glasögon från 699 kr hos oss på Quicksy. Progressiva glasögon innebär att du har dubbla synfel som korrigeras. Oftast består progressiva glasögon av avståndsglas och läsglas i samma lins, utan kant, d v s ser man inte kanten mellan slipningarna. Bifocala glasögon är ungefär detsamma men där ser man kanten mellan de olika synfelen, eller ett tydligt område för just läsdelen. Bifocala glas var vanligare förr

När skall jag välja Progressiva glasögon?

När du behöver både läsglasögon och avståndsglas och inte tycker om att behöva byta glasögon hela tiden eller vill kombinera kontaktlinser med glasögon. Med åren uppstår förändringar i din syn, du kan behöva korrigera exempelvis läsdelen.

Inte Progressiva Glasögon vid grava synfel

Har du riktigt grava synfel rekommenderas inte progressiva glasögon och gränsen går vid ca -/+ 3,5 i nedsatt syn. Exempelvis kund som har -4 i avståndsglas kanske har +4,5  i läsdelen. Du kan köpa tunna linser men skillnaden mellan synfelen är då så kraftig att det kan vara obehagligt, linserna blir extremt tjocka vid normala linser. Vi rekommendera två par glasögon, men valet är ditt eget.

Vi har ingen butik utan ett kontor i Råsunda, Solna. Välkommen på besök och prova ut dina Progressiva glasögon

Progressiva Glasögon

[google-map-v3 width=”500″ height=”500″ zoom=”16″ maptype=”HYBRID” mapalign=”center” addmarkerlist=”Aspstigen 5 16934 Solna{}3-default.png” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Oavsett synfel så korrigerar vi dem. Billigaste progressiva glasögon i Sverige

Fel att neka när du Begära ut recept

Fel av optiker att neka Dig ditt recept

Ibland får vi kommentarer från kunder som inte får ut sitt recept efter en synundersökning, utan Optikern hänvisar till allt möjligt som exempelvis att man måste köpa Glasögon hos dem, Läs vad lagen säger om att Begära ut recept. Ladda ner svarsbrev från Socialstyrelsens Jurist

Begära ut recept från sin optiker

Ibland klagar kunder på att de inte får ut sitt recept från optiker,när de genomgått en synundersökning,vilket är fel enligt Patientdatalagen (2008:659) samt Patientjournal-lagen (1985:562). Den gäller även hos optiker, rätten att ta del av sin journal och få den utskriven som i alla fall där det förs journal handlingar över en patient,eller i detta fall du som kund.

Begära ut recept är din rättighet

Begära ut recept

Öppna sidan med din mobil, klicka på bilden och spara den i telefonen

Patientjournallagen ersatt av Patientdatalagen
Av 9 § första stycket 1. patientjournallagen (1985:562) följer att en optiker är skyldig att föra patientjournal. Lagen innehåller också bestämmelser om förvaring,utlämnande och förstörande av journaler. Socialstyrelsen har meddelat föreskrifter och allmänna råd till patientjournallagen (SOSFS 1993:20). Ett recept på synhjälpmedel ingår enligt föreskrifterna i patientjournalen. När patienten begär det har optikern att låta patienten ta del av receptet enligt samma regler som för övriga journalhandlingar.”Citat hämtat från Socialstyrelsen hemsida

Fel att neka vid Begära ut recept

begära ut recept

Det finns ett fåtal optiker som envisas med att inte lämna ut recept,alternativt lämna ut ofullständiga recept från din journal,vilket kan leda till att din synkorrigering blir felaktig. De allra flesta optiker skriver ut ditt recept när du Begära ut recept.

Stå på dig om du skall Begära ut recept

Givetvis förlorar optiker förtjänsten av att sälja Glasögon till Dig,och det måste man ha överseende med,men om skillnaden mellan de Glasögon en optiker säljer till dig och vad du kan köpa på internet rör sig om tusentals kronor,är ju ändå valet ditt var du köper glasögon ifrån. Inta alltid lätt att Begära ut recept.

Att dina recept är kompletta förutsätter man, med en enkel kontroll att de skrivit in ett PD värde är bra att göra. pD värdet berättar avståndet mellan pupill och mitten på näsan. PD värdet är det värde de behöver för att tillverka dina glasögon och få focuset inställt. Står inre detta på ditt recept, kan det bli fel då man använder ett standard värde som är 30 mm. Nu kan avståndet vara olika på ögonen och glasögonen bliR inte skarpa om focuspunkten sitter fel. Det sammanlagda PD värdet för dina Glasögonn ligger normal mellan 54-70 mm.

Begära ut recept, Begära ut recept, Begära ut recept, Begära ut recept, Begära ut recept, Begära ut recept,Begära ut recept,Begära ut recept,Begära ut recept,